Kefir - napitak dugovečnosti

 

  Dragi moji blogere,ja se zovem Oljga i iz Moskve sam,prema tome prijatno cu Vas iznenaditi,povremeno cete imate priliku da nabavite fantasticne kristale kefira sa Kavkaza,to je moj kefircic,ja ga gajem i cuvam,a on se mnozi i raduje mene,muza i decu,svaki dan-mnooogo ukusnim kefirom(Od njega pravim i sir i kackavalj).Ima ko zna nesto o kefiru,ima ko kupuje u prodavnice,a ima naravno ko nikad nije sretao,pa cu ja vam sada dati neki od informacija,a vi proguglajte sami,ima bas dosta o kefiru.Za sva pitanja stojim na raspolaganju.Ja pijem kefir od rodjenja,u rusiji on je obavezan u ishrani svaki dan (uglavnom svi ga prave-da bi bio svez i da postignu ukus koj vole-malo manje ili malo vise kiselije) 

Zato što od rane mladosti piju kefir, žitelji Kavkaza žive znatno duže i gotovo da ne oboljevaju, ustanovio je s početka prošlog veka češki doktor Remesko, koji je ceo svoj radni vek posvetio proučavanju ovog nadaleko čuvenog mlečnog napitka. Njegov savremenik, nemački doktor Maras, kefirom je uspešno lečio katar disanih organa, želuca, rane u želucu, dugotrajno zapaljenje creva, zapaljenje bubrega i bešike.
Utvrdjeno je da kefir može da zameni čak i majčino mleko i da obezbedi zdrav razvoj dojenčadi i dece. Pomaže i kod ženskih bolesti i neprijatnog povraćanja tokom trudnoće.
Terapeutska svojstva kefira potiču od njegove mikroflore tj. Od kefirnih zrna. Tako je još 1887. god. priznat kao najbolje sredstvo protiv plućne tuberkuloze. Radi lake probavljivosti i podržavanje apetita, upotrebljava se kao sredstvo kod rekonvalescenata i oslabelih osoba. Uspešno se primenjuje za lečenje zeludačnih i crevnih poteškoća i katara, nekih bubrežnih bolesti, odredjenih nadražaja jetre .Candida.Kefirne kulture imaju sposobnost smanjenja holesterola u kefiru.povecava imunitet,otpornost na viruse itd. Moze se konzumirati u prilično velikim količinama, od 1 do 1,5 l dnevno bez ikakvih neželjenih efekata.
*******************************************************************
Proces pravljenja :
1) Stavite kristale kefira u mleko(u stakleni sud),pokriti gazom
2)Sacekati 24h
3)Procetiti
4)UZIVATI


I tako beskonacno:)) Mozete porucite 1 kasikicu kristala kefira(slanje postekspresom).sto dovoljno ,da se napravi casa kefira,vrlo,vrlo brzo ,ako ga lepo cuvate,dobijacete pola litra,pa litar... 


p.s. nepoklanjam ga iz razloga,da bi ljudi vise brinuli o njemu i cuvali ga. 

Sva pitanja mozete slati na mail. ustanicka@mail.ru

Veliki pozdrav,Oljga 

kefir priprema kefir pripremakefir priprema


Čestitamo!

Ukoliko možete da pročitate ovaj članak, uspešno ste se registrovali na Blog.rs i možete početi sa blogovanjem.